Sterker in je leven programma

Programma’s

 

"Selfmanagement is leading a meaningful life despite a chronic condition."

Dr. Kate Lorig, professor Stanford University, School of Medicine

Onze programma's

De zelfmanagementprogramma’s bevorderen een gezonde leefstijl met minder stress en meer zelfvertrouwen.
De programma’s omvatten een breed aanbod aan kennis en zelfmanagementtechnieken. De deelnemers leren om invloed te krijgen op hun klachten en symptomen. Daarnaast gaat elke deelnemer met een persoonlijke gereedschapskist en waardevolle praktijkervaring naar huis.

Sterker in je leven

Dit programma is specifiek gericht op mensen met een chronische aandoening of gezondheidsklachten. Het programma wordt aangeboden binnen wijken en gezondheidscentra in samenwerking met welzijnsorganisaties, huisartsen, gemeenten en patiëntenorganisaties.

Lees meer...

Sterker in je werk

Bedrijven die het zelfmanagement van hun medewerkers willen bevorderen kiezen voor het programma Sterker in je werk. Het programma draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de ontwikkeling van de organisatie. Het programma biedt een verspreidingsmodel waarbij meer medewerkers vaardigheden ontwikkelen om zelf de regie te voeren over hun gezondheid en hun inzetbaarheid en meer grip krijgen op hun lichamelijke en mentale klachten.

Lees meer... 

Opleiden van ervaringsdeskundigen

Op basis van het train-de-trainers concept worden beide programma’s verspreid binnen de wijken en organisaties. De toekomstige trainers zijn vrijwilligers, ervaringsdeskundigen of medewerkers die een van de programma's hebben gevolgd. Trainers binnen de wijken dragen bij aan het sociale verspreidingsmodel op lokaal niveau. Binnen organisaties dragen de trainers bij aan het duurzame inzetbaarheidsbeleid en zijn een waardevolle gesprekspartner voor management en collega’s.

Belangstelling?

Wilt u met uw organisatie of bedrijf aan de slag met zelfmanagement? Maak dan een afspraak. We denken graag mee!

Afspraak maken