Team aan vergadertafel

Over ons

 

Wij leren mensen weer de regie over hun leven te nemen.

 

Over ons

Mensen leren de regie over hun leven te nemen!

Samen met organisaties, bedrijven en ervaringsdeskundigen ontwikkelen wij nieuwe, innovatieve producten en diensten om daarmee het voeren van de regie over iemands gezondheid gemakkelijker te maken. We zullen onszelf continu blijven uitdagen om telkens vanuit een ander gezichtspunt naar de vragen te kijken die ons tegemoet komen. 

Actuele vraagstukken gezondheidszorg oplossen

Met onze programma's dragen wij bij aan het oplossen van de actuele vraagstukken van onze gezondheidszorg. Denk aan de toename van de zorgkosten, het tekort aan zorgverleners en de toename van het verzuim in bedrijven. Ook dragen wij bij aan de verbinding tussen de gezondheidszorg, bedrijven, welzijn en burgerinitiatieven.

Wij zetten ons zo in voor een duurzame samenleving en we willen mensen optimaal ondersteunen bij het vervullen van hun grootste potentieel. Healthy Society onderschrijft daarbij de nieuwe definitie van Machteld Huber waarin gezondheid ‘het vermogen is zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven' (Huber, 2011).

Onze doelen

  fa-check-square-o  Mensen bewust maken van wat zij wél kunnen in plaats van niet;

  fa-check-square-o  Mensen leren omgaan met hun beperkingen;

  fa-check-square-o  Vergroten van de vaardigheden van mensen met een chronische aandoening of lichamelijke of mentale gezondheidsklachten;

  fa-check-square-o  Vergroten van het zelfvertrouwen van mensen met een chronische aandoening of gezondheidsklachten;

  fa-check-square-o  De kennis en kunde van ervaringsdeskundigen toevoegen aan de zorgverlening;

  fa-check-square-o  Vooral veel DOEN!

Meer weten?

Het initiatief

Initiatiefnemer Brigit Heemskerk heeft dit, van origine Amerikaanse, programma naar Nederland gehaald. Zij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg, onder andere in het ontwikkelen, leiden en succesvol laten zijn van programma’s. Healthy Society beschikt over Master Trainers, die aan de Stanford University zijn opgeleid voor het ‘Chronic Disease Self-Management Program’. Zij introduceren het programma in Nederland door ervaringsdeskundigen op te leiden (volgens het train-de-trainer principe).

“In samenwerking wil ik bijdragen aan de transitie van het medisch georiënteerde model naar een meer door ervaringsdeskundigen gedragen model (participatiemodel). Vanuit het perspectief van samen leren en ontwikkelen als individu, bedrijf en samenleving.“

Brigit Heemskerk